Aktiva resor

Go slow men Aktivt!

Kom närmare intrycken. Kombinera god mat och dryck med skön motion i vackra landskap.

Att det är nyttigt att röra på sig det får man lära sig från tidig ålder. Med åren kanske det blir gym och långpromenader, ensam eller i sällskap. Allt mer populärt är det nu också att kombinera semesterresan med träning. Vandringsresor har blivit rena folkrörelsen! Vi på Go Slow Travel vandrar gärna men är snäppet mer förtjusta i att cykla så än så länge har vi bara cykelresor. Men vi kommer att utforska nya destinationer även för vandring, och har du tips eller önskemål så är det bara att kontakta oss.

Cykelresor

Upplevelsen av landskapet på två hjul ger flera dimensioner och tillfredsställer samt utmanar dina sinnen. Kanske det inte alltid doftar rosor men oftast är det ytterst behagliga förnimmelser från träd och grönska. Solen i ryggen eller i ögonen, glöm inte bra solglasögon. Hård sadel? Cykelbyxor är bra att ha med. Likaså en liten ryggsäck, cykelhandskar, egen hjälm och vattenflaska. Har du inte hjälm så kan du få låna en på plats.

Våra cykelresor är s a s på egen hand. Du bokar eget flyg (för en grupp på 10 kan vi göra det) och vi ordnar resten; boende, transporter, cykelhyra, bagagetransport och vissa måltider.

Cykelns utförande kan skilja sig mellan olika länder, men räkna med att det är en citybike av god kvalitet med 12–24 växlar och fälgbromsar (obs inte fotbroms). Möjlighet finns att boka en el-cykel som har ett batteri på ramen. Du måste ändå trampa men hjälper betydligt i backarna.

Dagsetapperna är 20–65 km och nivåskillnaderna måttliga. Det räcker med normal god kondition och cykel-vana. Det är självklart bra att ha tränat upp sina cykelmuskler genom några längre provturer före avresa.