Lyxig cykling i Veneto

Datum: Valfria datum mars-juni och sept-okt 2022
Pris 14 450 SEK
Del i dubbelrum exkl flyg. All utrustning

Boka resa
  • Transfer t o r flygplatsen
  • Bagagetransport mellan hotellen
  • Fyra nätter på hotell inkl frukost
  • Två hotellmiddagar exkl dryck
  • Tre luncher inkl dryck
  • Tre vinprovningar
  • Följebil med mekaniker tillgänglig dag 2,3,4
  • Cykel och hjälm dag 2,3,4
  • Obs pris gäller för minimum 4 personer, avdrag 600 SEK om över 6 personer
  • Pris exkl flyg

Dagsprogram

Lyxig cykling i italienska Dolomiterna

Från hisnande alplandskap till smala kanaler. Det här är en resa som har allt för dig som vill uppleva avkoppling, god mat och dryck men även pulshöjande aktiviteter i storslagna landskap och städer. Följ med på Go Slow Travels lyxiga cykling i Veneto.

Dagsprogrammet kombinerar cykling i eget tempo, regionens smaker som vi tar del av på restauranger och vingårdar och avkoppling när vi kommit fram till dagens huvudmål.

Vår cykelresa i Venetoområdet bjuder på en spännande blandning av boenden där ingen natt är den andra lik. Tyrolesiska traditioner, hotell i alpstil, femstjärnig renässanspärla och rum precis runt hörnet av Markusplatsen i Venedig. (Obs att hotell bekräftas vid bokningstillfället!)

Cyklar, hjälmar, följebil och fyra hotellnätter ingår i resan. Dagsprogram, valfri ankomstdag.

Dag 1

Benvenuti!

Ankomst Venedig. (Om samtliga flyger till annan ort lägger vi transfer från aktuell flygplats vilket kan innebär prisförändring.) Transfer med minibuss till nationalparken Dolomiterna och Prato Piazza (2000 m ö h) för övernattning.

Dag 2

Alplandskap och Cortina d’Ampezzo

Efter en rejäl frukost är det dags att bekanta sig med cyklarna, era bästa vänner de närmaste dagarna. Direkt från hotellet i Prato Piazza cyklar ni längs en gammal banvall fram till Dobbiaco. Vid en klarblå alpsjö passar det bra att stanna för att insupa den kristallklara luften och ta några minnesbilder, med eller utan kamera.

Längs vägen njuter ni av sköna vyer över ett alplandskap med pittoreska byar där Dolomiternas karaktäristiska former dominerar. Via Carbonin når ni det fashionabla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest populära skidorter och berömd olympiastad. Här tar ni in på ett trestjärnigt hotell för en natt.

Dag 3

Cykling i vindistrikt

Morgonens cykling går på fin asfalterad med lätt lutning nedåt tills ni kommer fram till Pieve di Cadore. Från Calalzo tar ni tåget till Conegliano. Nu lämnar ni alplandskapet för i distriktet Conegliano-Valdobbiadene är det istället mjuka vinstocksklädda kullar som dominerar. När ni har cyklat en bit på ”Strada del vino rosso”, det röda vinets väg, kommer ni till Villa Bonotto. Familjen har med framgång återupptagit produktionen av det historiska vinet Raboso. I samband med den vinprovning som också inkluderar områdets kända mousserande vin prosecco, serveras en lätt lunch baserad på ost, skinka och frukt. Det ger lagom energi och extra styrka till den sista cykelsträckan fram till det 5* hotellet Villa Foscarini.

Dag 4

Hemingway-monument och Venedig

Frukost serveras i elegant miljö, om vädret tillåter utomhus. Sista cykeldagen trampar ni längs floden Piave fram till Fossalta. Ni stannar till vid minnesmonumentet över Ernest Hemingway som skadades här under första världskriget. Romanen ”Farväl till vapnen” skrevs efter författarens vistelse vid Piave.

Efter en god lunch bestående av fiskrätter lämnar ni cyklarna och stiger ombord på den privata taxibåt som tar er till ert boende i Venedig, denna märkliga stad byggd på över hundra små sandöar i lagunen. Ni bor nära Markusplatsen där den praktfulla Markuskyrkan och Dogepalatset ligger. Att ta en aperitif på en av uteserveringarna kostar en bra slant men då sitter ni ju också i vad Napoleon kallade ”världens vackraste salong”. Alternativet är att ta en god Bellini på det legendariska Harry’s Bar.

Dag 5

Arrivederci!

Beroende på era flygtider hem kommer en taxibåt för att köra er direkt till flygplatsen. På ett ståndaktigt vis kan ni så vinka arrivederci till Venedig, lagunens pärla, för denna gång.

Boende

Hotel Hohe Gaisl

Beroende på era flygtider hem kommer en taxibåt för att köra er direkt till flygplatsen. På ett ståndaktigt vis kan ni så vinka arrivederci till Venedig, lagunens pärla, för denna gång.

Hotel Europa Cortina

4-stjärniga Hotel Europa ligger bara fem minuter från centrum av Cortina, det mest exklusiva området i Dolomiterna. Det är ett traditionellt och charmigt boende med stor gästfrihet. Hotel Europa är inbjudande, med alla bekvämligheter och rummen är fint inredda i ”chalet”-stil.

Villa Foscarini Cornaro

En renässanspärla mitt ute på landsbygden! Den byggdes under 1500-talet för en venetiansk adelsfamilj. Nu är det ett femstjärnigt hotell med 26 rymliga, elegant inredda rum. Poolen med omklädningshytter, solstolar och parasoll är öppen mellan maj och september. Inom hotellområdet finns flera middagsalternativ; en liten elegant restaurang som bör förbokas, en mer rustik där venetianska husmanskost serveras och en stor pizzeria vilken är bybornas favorit.

Hotel Monaco och Grand

Canale har sin huvudfasad ut mot huvudkanalen och den öppna lagunen, precis runt hörnet från Markusplatsen i Venedig. Palatset ägdes av adelsfamiljen Dandolo under 1600-talet och här hade man från 1638 en ”Ridotto” där adelsmän under lössläppta former umgicks med äventyrare och kurtisaner. Hotellet har restaurerats och fått lite moderna inslag utan att göra intrång på den ursprungliga barocka stilen. Rummen som är dekorerade med en blandning av barock och minimalism är inte så stora men har alla bekvämligheter.

Att tänka på

Bra att tänka på inför avresa

Beroende på säsong kan varm jacka och långbyxor kan behövas. I juni-augusti behövs solskyddsfaktor och eventuellt insektsspray. Om du inte suttit på cykel på länge så ta gärna några turer på 20–30 km före avresan, gärna med mountainbike. Notera att dessa cyklar bara har handbroms.
Dagsetapper varierar men ligger mellan 25 – 65 km per dag. Badkläder och egen handduk kan komma till användning på vissa av resorna. Bagaget transporteras separat och en följebil står till gruppens förfogande under dagsetapperna. Du förses med vatten under cykelturerna men en egen vattenflaska rekommenderas. En liten ryggsäck, cykelbyxor och handskar kan vara bra att ha men är inte obligatoriskt. Ta gärna med egen cykelhjälm då den kan kännas bekvämare än den du får låna på plats. Vid ostadigt väder kan en regn- eller vindjacka komma väl till pass.

Region/Karta

Mångfacetterat landskap och kronjuvelen Venedig

Veneto är en av de främsta vinproducerande regionerna i Italien, både när det gäller kvalitet och kvantitet. Regionen räknar över 20 DOC zoner och en mängd underkategorier, många av dess viner, både torra och Spumanti.

Betydelsen av vinframställning i Veneto understryks av det här skapades den allra första italienska skolan för vinodling och oenologi. Dessutom var Veneto den första regionen att utgöra den första strada del vino eller ”vinvägen” som vi cyklar på vår resa.

Regionen rymmer många spår av romarna och i området kring Venedig är de bysantinska influenserna tydliga. Landskapet är vackert med stora skiftningar, från bergen i norr till de breda sandstränderna vid kustområdena. Regionens huvudstad sedan över 1000 år är det sägenomspunna Venedig, en sann reseupplevelse som trots myller av turister har en magi som få andra städer. Under 1100- till 1300-talet var Venedig en världsmakt, vars många palats nu har blivit till museer, hotell och bostäder.