Trentino, sjöar, slott och bubblande vin

Datum: Nytt datum under våren 2024
Pris Prisuppgift saknas SEK
Del i dubbelrum inkl flyg. Svensk guide.

Boka resa
  • Flyg t/r Stockholm – Verona
  • Buss för transfer t/r flygplats och utflykter
  • 4 övernattningar i dubbelrum inkl frukost på hotell
  • 2 middagar exkl. dryck och 2 luncher inkl. dryck
  • Diverse provsmakningar
  • Utflykter och inträden enligt program
  • Svensk reseledare under vistelsen
  • Tillägg enkelrum 1 300 SEK
  • Flyg Köpenhamn på förfrågan

Dagsprogram

En smakrik resa i alplandskap

Regionen Trentino i Italien har en skön blandning av det venetianska, lombardiska och österrikiska arvet såväl i historia, kultur som gastronomi.
Här är vi bland de mjukare bergen nedanför Alpernas vassa toppar där slott och borgar kröner kullarna och vinfält samsas med ett flertal sjöar.
Vi bor i provinsens huvudstad Trento som grundades av romarna på strategiskt ställe för handel och försvar.
Bubblande vin och lokala delikatesser som den goda osten trentingrana bjuds det förstås på och båttur på Gardasjön med besök i Malcesine.

Onsdag

Benvenuti!

Flyg till Verona via Frankfurt med Lufthansa.

Väl framme i regionens charmiga huvudstad Trento tar vi in på hotell för samtliga fyra nätter. Välkomstmiddag på restaurang nära hotellet.

Torsdag

Stadspromenad i Trento

Efter frukost är det dags att utforska Trentos historiska centrum där den venetianska renässansen satt tydliga spår. Vi ser den ståtliga katedralen och besöker stadens stolthet Castello del Buonconsiglio som har utsökt dekorerade salar. Härifrån slottet härskade furstarna området i århundraden.

Vi får också en guidad visning på MUSE, ett prisbelönt naturhistoriskt museum ritat av arkitekten Renzo Piano. Samtida och spännande museum med naturvetenskap, naturhistoria och högteknologiska, interaktiva utställningar.

Ledig eftermiddag efter gemensam lunch.

Fredag

Bubblande vin och goda ostar

Idag gör vi en utflykt bland vinodlingarna nära Trento. Landskapet präglas av närheten till alperna och klimatet är förvånansvärt varmt. Här finns tradition och kunskap och med modern teknik görs mousserande viner i världsklass, Trento DOC. Mest kända är Rotari och Ferrari och vi besöker en av dem under dagen, samt en mindre vingård med stilla vin.

Senare fortsätter vi in i det vackra alplandskapet för att besöka en caseificio där man producerar den välsmakande osten Trentingrana. Gastronomin är en mix av det lombardiska, det venetianska och det österrikiska vilket vi får smakprov av under lunchen på en agriturism.

Ledig kväll

Lördag

Utflykt till Gardasjön

Dagen börjar med ett besök i den lilla orten Arco ovan vilken en gammal imponerande fästning ruvar. Strax utanför ligger Madonna delle Vittorie där vi stannar för att smaka av deras goda olivolja och ett glas vin.

Vi fortsätter utflykten till den vackra och varierande Gardasjön. Höga skyddande berg och den stora mängden vatten har skapat ett behagligt mikroklimat där oliver och citrus växer naturligt. Redan de gamla romarna ska ha turistat här och stjärnglansen har senare berömdheter som Goethe, Churchill, D.H.Lawrence och Maria Callas bidragit med.

Från Riva del Garda gör vi en båtfärd till Malcesine där vi strosar i ett virrvarr av gränder fram till slottet, som är ett av de mer imponerande landmärkena längs Gardasjön.

Tillbaka i Trento för lite vila innan avskedsmiddag på finkrog vid torget i Trento.

Söndag

Lite grappa och Verona innan hemresan

Efter en skön sovmorgon checkar vi ut från vårt hotell och lämnar Trento.

Innan vi lämnar Trentino gör vi ett besök i Nogaredo. På ett destilleri provsmakar vi grappa, bonde-brännvinet som en gång i tiden var tröst för själen för frusna vinbönder. Numera en uppskattad digestivo även i finare salonger.

Vi åker in i Verona. Den vackra staden är kanske mest känd som platsen för Shakespeares drama Romeo och Julia, men även för den välbevarade romerska amfiteatern där man har konserter under sommaren.

Vi hinner titta både på arenan och den berömda balkongen innan vi har en kort transfer till flygplatsen för hemresa under kvällen.

Boende

Hotel Aquila D' Oro alt Hotel Accademia

Reseledare

Svensk reseledare