Sköna Somerset i Sydvästra England

Datum: 29 maj 2024
Pris 18 950 SEK
Del i dubbelrum inkl flyg. Svensk guide.

Boka resa
 • Flyg t/r Stockholm eller Köpenhamn-Bristol
 • Buss med chaufför för transfer t/r flygplats och utflykter
 • 4 övernattningar i dubbelrum inkl frukost på hotell
 • 2 middagar och 2 luncher inkl dryck
 • Vinprovning
 • Ostprovning
 • Guidade promenader i Bristol och Bath
 • Besök i Ilford Manors trädgård
 • Svensk reseledare under vistelsen
 • Tillägg enkelrum 2 750 SEK
 • Flyg Göteborg på förfrågan, ev tillägg

Dagsprogram

Bristol, Bath och Bridgerton

Englands vackra sydvästra landskap Somerset bjuder på cider och ost, men också ett flertal romantiska platser där filmer har spelats in. Vi börjar i Bristol som är Unesco City of Films men också känd för Banksys graffiti, Brunel’s vackra hängbro och berömda ångfartyg.

Vi provar vin innan vi fortsätter till Cheddar som visar en spännande ravin på väg till ostprovningen. Innan vi når det världsarvsklassade Bath besöker vi den vackra trädgården Ilford Manor. Delar av serien Bridgerton är inspelad i Bath men här har ju förstås Jane Austen huvudrollen tillsammans med de romerska baden.

Varför inte passa på att njuta av Storbritanniens enda naturliga varma källor efter att vi tillsammans inmundigat den lovprisade ”Bathbullen”.

Onsdag den 8 maj

Welcome to Bristol, Unesco City of Films!

Vi flyger med Lufthansa via Frankfurt till Bristol.
Ankomst sen eftermiddag. Transfer till hotell.
Välkomna till Bristol. En gammal hamnstad fylld av sevärdheter och känd för sitt vibrerande kulturliv.

På vägen in i staden ser vi Brunels imponerande hängbro Clifton Suspension Bridge innan vi tar in på hotell för två nätter. Efter en kort stunds vila möts vi igen för en gemensam välkomstmiddag.

Torsdag den 9 maj

Bristols berömdheter Banksy och Brunel

Vi inleder dagen med en gemensam rundvandring i Bristol. Först längs Bristols historiska hamn där vi besöker museifartyget Brunel’s SS Great Britain öppnar kl.10:00, en ångare som under mitten av 1800-talet räknades som det längsta passagerarfartyget i världen. Hon var också det första, av järn byggda, ångfartyget som korsat Atlanten.
Vi får under promenaden se verk av den världskände men anonyme graffitiartisten Banksy. Vår guide pekar också ut några av de platser där Netflix-serien Bridgerton, Sanditon på SvT men även The Duchess spelades in. Bristol är sen 2017 utnämnd som Unesco City of Films.

England har blivit alltmer känt för sina viner och som avslutning på det gemensamma programmet väntar oss ett trevligt besök på Aldwick Estate. Det är en familjedriven vingård där det bjuds på rundtur och vinprovning med en lättare lunch.

 

Fredag den 10 maj

Cheddar både som ravin och ost innan vi gör ett trädgårdsbesök

Vi lämnar Bristol efter frukost och förflyttar oss en knapp timma söderut. Här väntar ett av Storbritanniens vackraste och historiskt mest intressanta områden – Cheddar Gorge – en lång och djup kalkstensravin som karvats fram av floder av smältvatten som runnit genom området under de senaste 1,2 miljoner åren. Nu är det kanske inte raviner och grottor vi i första hand förknippar namnet Cheddar med. Och självklart kan vi inte fortsätta vår rundresa utan att först ha fått provsmaka lite av det gula guldet, osten som tillverkats här sedan 1100-talet och som idag troligen är världens mest imiterade.

VI fortsätter till Iford Manor, en herrgård med vacker trädgård som tar emot besökare sen 1910. Här spelades The Secret Garden med Colin Firth in 2020.

På eftermiddagen ankommer vi anrika staden Bath där vi tar in på hotell för två nätter. Resten av dagen och kvällen till eget förfogande.

Lördag den 11 maj

Bath; romerska bad och litterära kändisar

Vi befinner oss nu i Englands första kurort då redan de gamla romarna här upptäckte de heta källorna. Efter deras reträtt förföll baden men fick en blomstrande renässans under 1700-talet då välbeställda Londonbor fick upp ögonen för vattnets hälsobringande egenskaper. Hela staden är listat som världsarv av UNESCO.

Vi ser naturligtvis det historiska riktmärket Royal Crescent, de romerska baden och pumprummet under den guidade turen. Även Pulteney Bridge som anses vara en av världens vackraste broar och en av få med inbyggda butiker.

Baths genom tidernas mest berömda invånare är den berömda författarinnan Jane Austen. Här bodde Austen under flera år och hittade inspiration till flera av sina verk. Till hennes ära besöker vi denna dag Jane Austen Centre innan det är dags för en lätt lunch på det berömda matstället Sally Lunn. Det ligger i en av stadens äldsta byggnader och vi serveras den lovprisade Bathbullen.

Resten av dagen är till eget förfogande, kanske för att passa på att ta ett dopp i de varma källorna?
På kvällen möts vi igen för en gemensam avskedsmiddag.

Söndag den 12 maj

Hemresa

Transfer till flygplatsen utanför Bristol efter frukost.

Tack för denna gång och välkommen tillbaka!

 

Boende

Radisson Blu Bristol**** eller liknande

Hotellet ligger i hjärtat av Bristols livliga centrum. De moderna rummen har utsikt över vattnet och gratis wifi. Rummen är rymliga och har platt-TV, minibar samt te- och kaffekokare. Alla rum har luftkonditionering.
Hotellet har restaurang, bar och fitness center.

Indigo Hotel Bath**** eller liknande

Hotel Indigo – Bath ligger i en georgisk 1700-talsbyggnad i hjärtat av det historiska Bath, bara 5 minuters promenad från det magnifika Bath Abbey. Detta boutiquehotell har eleganta rum, gratis WiFi och en restaurang med bar.
Rummen mixar traditionella och moderna detaljer, och har ett eget badrum. Alla rum har bekväma sängar från Hypnos med lyxiga sängkläder i egyptisk bomull, kaffemaskin från Nespresso, luftkonditionering och 40-tums platt-tv.

Restaurangen med bar Elder by Mike Robinson erbjuder modern brittisk mat med fokus på hållbarhet samt säsongsbetonade och lokala råvaror.

Reseledare

Suzanne Skillemar

Suzanne Skillemar

Er guide på resan är Suzanne Skillemar som har rest världen över både som flygvärdinna och guide för t ex Temaresor. Stora intressen förutom resor är konst, trädgårdar och litteratur.