Sköna Skåne med Falsterbo och Malmö

Datum: 19 oktober 2022
Pris 9 875 SEK SEK
Del i dubbelrum exkl flyg.

Boka resa

I samarbete med

  • 2 nätter inkl frukost i dubbelrum
  • Buss för utflykter
  • 2 luncher och 2 middagar
  • Utflykter och inträden enligt program
  • Exklusiv guidning på Falsterbo Photo Art Museum
  • Vinprovningar
  • Tillägg för enkelrum 1 200 SEK
  • OBS, resan till Malmö bokas/arrangeras på egen hand.

Dagsprogram

Lyx och flärd i fotokonsten!

Gott och blandat kan man kalla vår resa i Skåne med en avstickare till Danmark.
Med boende i Malmö ger vi oss ut i det skånska landskapet där man utan att skryta vill hävda att Sveriges vackraste stränder finns. Badhytterna i pastorala färger längs sanddynerna ger kusten dess säregna profil och lockar till egen fotografering trots möjliga kyliga vindar denna period på året.

Mer professionella foton hittar vi i Falsterbo där ett modernt fotografiskt museum invigdes 2021. Fotosamlarna Claes och Christina Lindquist står bakom projektet och har samlat fotokonst från hela världen. Världens främsta fotografer har tagit de fantastiska bilder på kändisar som man tidigare aldrig har sett dem; avklädda mitt i lyxen och flärden eller i helt oväntade situationer.

Eftersom Claes Lindquist också är en auktoritet i vinvärlden så bjuds det på en förstklassig vinprovning i samband med middag på Bistro Perspektiv.

Närheten till grannlandet Danmark lockar oss till en utflykt för att njuta av internationell konst på muséet Louisiana. Samt att få veta mer om den äventyrliga Karen Blixen.
Naturligtvis blir det en traditionell dansk lunch på smörrebröd på en genuin kro också.

Onsdag den 19 oktober

Till Falsterbo för foto och vin

Möte med vår reseledare vid vårt hotell i Malmö kl.12:00, eventuellt tidig incheckning annars deponeras bagaget innan utflykten börjar. Efter en kort bussresa når vi den familjeägda Ängavallen där vi bjuds på lunch av gårdens egna ekologiska produkter. Vi presenteras för djuren och får veta lite om Familjen Nordströms filosofi ”På djurens villkor”.

Vi fortsätter till Falsterbo och tar vi en titt på de vackra långa stränderna och de färgglada badhytterna innan vi mitt på ortens magnifika strand finner vi Falsterbo Photo Art Museum. En samling av cirka 450 verk finns varav 145 är utställda, fotokonst i världsklass till största delen av internationellt erkända fotografer som Helmut Newton, Irving Penn och Richard Avedon. Vi bjuds på exklusiv guidning av ägarna själva, Claes och Christina Lindquist med ett glas champagne i handen.
Därefter serveras en smakrik middag på Bistro Perspektiv i samband med en kvalitativ vinprovning ledd av Claes. Planerade viner: Marsannay 2016, Louis Jadot,
Chateau Bouscasse 2017, Saint Joseph 2019 E.Guigal och Nebbiolo d’Alba 2019 Albino Rocca

Mätta och belåtna vänder vi tillbaka mot Malmö.

Torsdag den 20 oktober

Utflykt till Danmark; Louisiana och Karen Blixen museum

Efter frukost åker vi över till grannlandet Danmark för att besöka Louisiana. Här i Humlebaek möts modern konst med natur och arkitektur i ett enastående samspel.
Louisiana grundades av Knud W. Jensen, som köpte villan Louisiana i syfte att bygga upp ett museum för modern konst. Under denna period har man bl. a. en spännande utställning med verk från 1920-talets Tyskland.
När vi är tillfälligt mätta på konstupplevelser så är kanske våra magar istället tomma och det är dags för typisk dansk lunch och kulturarv dvs smörrebröd. Detta serveras på genuina Humlebaek Kro innan vi fortsätter resan.

Nästa besök görs på konstnären och författaren Karen Blixens museum i Rungstedlund. Hon anses vara en av Danmarks mest betydelsefulla 1900-talsförfattare och många är vi som har uppskattat hennes verk som blev Oscars-belönad film ”Mitt Afrika”. Under en guidad visning får vi veta mycket om hennes verk och händelserika liv. Själva muséet är faktiskt delvis de rum där hon bodde och möblerat som då. Efter visningen finns tid över för att besöka kaféet och butiken.

Tillbaka i Malmö är det tid för lite återhämtning innan vi möts för en vinprovning på Swedish Wine Center för att få veta lite mer om svenska viner och äta middag.

Fredag den 21 oktober

Stadspromenad i Malmö

Frukost och dags att checka ut från hotellet. (Möjligt att förlänga vistelsen på egen hand, meddela antal nätter vid bokningen.)
Innan vi skiljs åt får vi en guidad stadspromenad i Malmö där det berättas om byggnader, personer och händelser av lokal prägel.

Tack för denna gång och på återseende!

Boende i Malmös populära kvarter

Malmö Live Fotograf Apelöga

Clarion Hotel Malmö Live

Hotellet ligger 300 meter från Malmö Central och har en skybar på 25:e våningen med utsikt över staden. På hotellet finns konsertsal, restaurang, bastu och gym. WiFi är gratis.

Rummen på Clarion Malmö Live har en sittgrupp och en platt-tv med kabelkanaler. I det egna badrummet finns dusch, hårtork och kostnadsfria hygienprodukter. Från många rum kan du njuta av utsikten över havet eller staden.