Slovakien, Bratislava och vinfestival

Vin och kultur är något som de flesta kan relatera till och kanske även har som stora intressen. På denna resa kombinerar vi de två i Slovakien. Ett litet stort land som bjuder på böljande landskap, kullar med vinrankor och höga berg men också historiska stadskärnor och spännande influenser av det ungerska, slaviska och österrikiska i mat och kultur.

På denna resa strosar vi runt i Bratislavas vackra historiska stadskärna, smakar öl, går marknad och besöker vinskördefestivalen i Pezinok tillsammans.


TORSDAG

Välkommen till Slovakien!

Ankomst Wiens flygplats där buss och svensktalande reseledare väntar.

Det är mindre än en timmes resa till huvudstaden Bratislava, vackert belägen vid floden Donau vid foten av de dramatiska Karpaterna. Innan vi checkar in på hotellet åker vi en kort orienteringstur vilket inkluderar ett fotostopp på slottskullen.

Middag på lokal restaurang. Övernattning på hotell i Bratislava samtliga fyra nätter.

Resa Slovakien


FREDAG

Bratislavas kulturskatter

Spåren från den tid då Bratislava var en del av Österrike-Ungern är många vilka vi i ser under en stadspromenad. Men efter årtionden av kommuniststyre håller Bratislava på att genomgå en kulturell renässans och håller på att bli något av en europeisk innestad. Efter att ha besökt den gotiska 1300-talskatedralen St Martin där ett stort antal Habsburgs kungar och drottningar har krönts stiger vi ombord på en båt som tar oss till ett bryggeri där vi gör en ölprovning innan gemensam lunch på närbelägen restaurang.

Eftermiddag och kväll är ledig för egna äventyr.

Resa Slovakien


LÖRDAG

Slottet Red Rock och vingårdslunch

Dagens utflykt tar oss till de Små Karpaterna norr om Bratislava som har landets största vingårdsareal. Här finns ett pärlband av gamla byar längs en kullig bergskedja vilket påminner lite om Vogeserna i Alsace. Förutom vindruvor växer också fikon, kiwi och vita vinbär på de terrasserade sluttningarna.

Vi börjar med ett besök på det vackra slottet Red Rock vars interiörer är fulla av stuckaturer och mytologiska scener.

Därefter fortsätter vi till en familjeägd vingård där vi bjuds på en vinprovning som bl. a inkluderar Dievcie Hrozno, Rizling Rynsky, Ludvik Merlot och Cabernet Sauvignon. Till lunch får vi smaka loksa, tunna potatispannkakor som serveras till köttet.

Tillbaka i Bratislava är kvällen ledig.

Resa Slovakien Vinresa Små Karpaterna


SÖNDAG

Vin och skördefestival i Pezinok

Söndagen erbjuder lite sovmorgon innan det är dags för festival! Pezinok brukar kallas Slovakiens vinhuvudstad och i stadens gamla kastell finns en permanent vinutställning. Under dagen upplever vi den årliga festlighet som inkluderar parad, musik, vinprovningar och lokal mat. Tillbaka i Bratislava vilar vi innan det är dags för avskedsmiddag.

Skördefestival Vinfestival


MÅNDAG

Wien och hemresa

Bratislava är den enda huvudstad i Europa gränsar den till två länder, Österrike och Ungern. Det är endast dryga sex mil till Wien där vi avslutar vår resa.

I staden som inspirerat genier som Haydn och Mozart gör vi en orienterinsgtur med bussen som inkluderar ett besök på den välkända matmarknaden Naschmarkt där vi kan prova olika österrikiska specialiteter.

Transfer till flygplatsen och kvällsflyg tillbaka till Sverige.

Resa Slovakien

Svensktalande guide i Bratislava

Boende

Hotel Crown Plaza Bratislava

Det fyrstjärniga hotellet ligger inom gångavstånd till flera sevärdheter och restauranger. Rummen har luftkonditionering och modern inredning med platt-tv. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen.

Slovakien

Gå vidare och boka

Vinfestival i Slovakien

10 950 SEK inkl flyg

Datum: 21 september 2017


INGÅR I RESAN

  • Flyg t/r Stockholm-Wien
  • Buss med chaufför för transfer t/r flygplats och utflykter
  • 4 övernattningar i dubbelrum inkl frukost på hotell
  • 2 middagar och 2 luncher
  • Vin- och ölprovningar
  • Utflykter och inträden enligt program
  • Svensktalande guide med under utflykter
  • Tillägg enkelrum 1 000 SEK

För bokning, kontakta kundtjänst på tel 08-717 90 70, eller skicka en bokningsförfrågan om den här resan.

Bokningsförfrågan