17 maj 2017 av Author10

Sydöstra England april 2017

Resa i Kent och Sussex med SvD accent

Efter samling på Heathrow flygplats och en timmes bussresa besökte vi Hever Castle. Ömsom regn, ömsom sol och det växlade snabbt! Men vi kunde beundra fantastiska fransiga papegojtulpaner och vackert blåregn i William Waldorf Astors vackra italienska trädgård.

Gott smakade Ann Boleyn High Tea, likaså Pimm’s cocktail före kvällens middag på Cooden Beach Hotel. Havsutsikt kunde njutas av alla från långbordet och abborren som nyss simmat i engelska kanalen smakade utmärkt.

Resa Sydöstra England

Hotellets läge vid havet hade kunnat locka till morgondopp vädret var engelska svalt och klokt nog avstod alla då starka strömmar kunde ha lett till alltför spännande avvikelse av programmet.

Istället gjordes ett besök i Battle där det berömda Slaget vid Hastings stod. För 950 år sedan besegrade Vilhelm Erövraren och hans trupper till slut Harold Goodwinson. Men av det blodiga slagfältet märkte vi inget.

Resa Sydöstra England

Dagen fortsatte med ett besök i den förtrollande trädgården Sissinghurst Castle Garden i Cranbrook som skapades av författarinnan Vita Sackville-West och Sir Harold Nicolson. Den drömska, romantiska blomsterprakten i White Garden blev mångas favorit.

Resa England

Dags för British Fizz vid dagens sista besök hos den populära Chapel Down vingård. Under en promenad bland vinrankorna fick vi höra om årets frost som ställt till det för vinodlarna i Kent. Intressant att se en moderniserad ”champagnetillverkning”; inte längre äldre herrar som går runt och vrider på flaskorna! Smakprovningen av inte mindre än sex sorter blev mycket uppskattad, nu förstod vi varför de engelska vinerna blivit så populära, vilka dofter!

”For good fizz you need an awful climate – Welcome to England” Minns att jag citerade Ian Kellet, engelsk vinodlare..

Resa England

Vi tog en tur till längs kusten och njöt tjusig utsikt från Beachy Head. Vita klippor och branta stup, lockelsen att få fina foton blev nästan lite farlig…

Elvakaffet på innergården i lä och sol smakade utmärkt innan eminenta guider visade runt i konstnärshemmet Charleston. De lärde oss allt om hur Vanessa, Duncan, Clive och de andra i Bloomsbury-gruppens levt i huset under många år. Lycka, tragik och stor konst, de här väggarna kunde verkligen tala.

Resa Sydöstra England Resa England

I Brighton gick promenaden genom de slingrande gränder med anor från 1600-talet som kallas The Lanes till The Royal Pavilion. Här levde den vidlyftige prinsen av Wales, sedermera Georg IV, ett utsvävande liv. Något vi också provade på under vår promenad med Angela och Cath från Brighton Food Tours. Det smakades på en hel del godsaker, från sött till salt, i vårvärmen som gav en härlig känsla av denna populära badort.

Resa England

Vår avslutning med ännu ett vingårdsbesök höll på att äventyras när vår chaufför Phil insåg att bussen nog var för hög att passera under bron till Denbies vingård! Efter en stunds funderande och måttande med mig som trafikledare vågade vi försöka och det gick galant.

Rundturen, bubbelvin och god lunch i atriet blev en perfekt avslutning på våra dagar tillsammans. Time to say Goodbye, dear friends!

Vin och trädgårdar England

Hoppas vi alla ses ännu en gång, varför inte redan i september, i den vackra Loiredalen med franska viner i glasen?

Tack från Suzanne och Go Slow Travel.

 

 

Skriv en kommentar


lnga kommentarer

Våra ciceroner

Go Slow Travel jobbar med flera välrenommerade ciceroner, var och en expert inom sitt område med breda kunskaper om mat och vin samt regionens traditioner och kultur. Läs deras reseskildringar, få tips om mat, dryck och hur man lever det goda livet.

Lena Pålsson

8 juni 2017

Mille Miglia, resa med Classic Motor 2017

Klassiska motorer, mat och vackra bi ...

Suzanne Skillemar

7 juni 2017

Pärlor i Sydöstra England 2017

Resa i Kent och Sussex med SvD accen ...

Suzanne Skillemar

24 maj 2017

Resa Normandie maj 2017

En gastronomisk resa i impressionist ...

Suzanne Skillemar

17 maj 2017

Sydöstra England april 2017

Resa i Kent och Sussex med SvD accen ...