Sticka i Irland

Varför inte testa en stickningsresa till en destination som annars främst associeras till författare, whiskey och Guinness? Irland börjar bli allt mer intressant för personer med olika passioner och det nya är att kombinera flitiga fingrar med stimulerande intryck från nya miljöer.

Med SAS nya direktlinje från Stockholm till Shannon kommer man snabbt till den sydvästra delen av Irland. Här har vi natursköna områden runt Killarney och Cork där ett par utflykter arrangeras.

Men fokus på resan är att med likasinnade delta i sticknings-workshop under ledning av den internationellt kända designern, läraren och författarinnan Carol Feller.


TISDAG

Ceád Mile Fáilte! Välkommen!

Flyg från Stockholm kl.10:00, ankomst Shannon kl.11:50 lokal tid. Buss möter upp när bagaget har anlänt och nu börjar det irländska äventyret!

Första besöket görs efter en kort bussfärd då vi kommer till Bunratty Castle. Det väldiga slottet byggdes 1425 och restaurerades till sin ursprungliga prakt 1954. Här finns mängder av möbler, tapisserier och annat från 14- och 1500-talen.

Alldeles intill finns ett hembygdsmuseum som visar det lokala levernet under 1800-talet. En komplett by med affärer, kvarn, arbetarstugor och ett ståtligt georgianskt hus. Under besöket finns möjlighet att äta lunch på Durty Nelly’s som är en av Irlands äldsta och mest kända pubar. (Inte inkluderat)

Adare brukar kallas för Irlands vackraste by så här görs också ett stopp för att beundra prydliga halmtäckta stenhus och pittoreska ruiner. Allt detta i en vacker inramning av grönskande skog.

Ankomst till den populära staden Killarnay och det fyrstjärniga Riverside Hotel där ni checkar in för tre nätter. Middag på hotellets restaurang.


ONSDAG

Workshop med Carol Feller och utflykt med häst och vagn

Efter frukost möter ni er sticknings-ciceron för följande två dagar; Carol Feller från Stolen Stitches. Hon är både lärare och designer men har också publicerat ett flertal böcker om stickning och blivit publicerad i ett flertal tidningar. http://www.ravelry.com/designers/carol-feller                                      Med Carol får ni lära er de olika tekniker och mönster hon blivit känd för.

Under eftermiddagen görs en utflykt med häst och vagn i Killarneys nationalpark. Området är känt för sin fantastiska natur och här finns de tre Killarney-sjöarna vilka räknas som till Sydvästra Irlands främsta sevärdheter. Det omväxlande vattenlandskapet är rikt på subtila ljus- och färgskiftningar. Nu under hösten färgas sjöarnas stränder röda av smultronträdens klarröda frukter.

Ett stopp görs för att besöka det viktorianska 1800-talsgodset Muckross House.

Carol är med på turen så ta gärna med stickningen!

På kvällen bjuds det på äkta irländsk underhållning med musik, sång och dans åtföljt av middag på Kate Kearnay’s Cottage.


TORSDAG

Stickning och Ring of Kerry

Idag görs en klassisk utflykt, men lite annorlunda då Carol är med så det blir många tillfällen att plocka fram stickningen!

Ring of Kerry är en gammal väg runt halvön Iveragh som bjuder på ett fängslande berg- och kustlandskap med karga vidder, trolska lövskogar och små byar vars hus har skiffertak. Det sägas att alla irländare försöker göra turen minst en gång i livet.

Under denna panoramiska tur som anses vara en av Europas mest natursköna vägar görs förstås ett antal foto-stopp och uppehåll för lunch (inte inkluderad). Tillbaka på hotellet blir det kanske tid för ytterligare stickning med Carol innan ni tar adjö då hon åker hem. Middag på hotellet.

 


FREDAG

Cork; garner och whisky

Idag checkar ni ut från hotellet och lämnar Killarney för att utforska området runt Cork. Ha gärna stickningen till hands och öva på dina nya färdigheter under bussresan.

Resan genom det natursköna området går först till Hedgehog Fibres i Cork. Här startade Beata Jezek en ateljé för att färga garner i de starka klara färger hon saknade på den irländska marknaden. Personalen visar er runt och berättar om varorna som naturligtvis kan inhandlas.

Ingen resa känns riktig i Irland utan whisky! Ett besök med provning görs på ett av landets mest kända destillerier, Jameson’s. Efter lunch på egen hand görs ett stopp vid Blarney Castle där den mytomspunna stenen lockar besökare från när och fjärran. Det sägs att man genom att kyssa stenen välsignas av en magisk vältalighet.

Innan bussen går och till Ennis och hotellet där (Auburn Lodge) så finns tid att besöka Blarney Woollen Mills som säljer diverse kläder och souvenirer. Avskedsmiddag på hotellet.

 


LÖRDAG

Slán Abhaíle! Good Bye!

Efter frukost kort transfer till Shannon flygplats. Avresa kl.12:30 lokal tid och ankomst Stockholm kl.16:20.

Carol Feller

Boende

Riverside Hotel, Killarney

Det fyrstjärniga hotellet ligger inom gångavstånd till flera sevärdheter och restauranger. Rummen har luftkonditionering och modern inredning med te- och kaffebryggare. Kostnadsfri wi-fi.

Auburn Lodge, Ennis

Rummen har luftkonditionering och modern inredning med te- och kaffebryggare. Kostnadsfri wi-fi. Här finns gym, inomhus-pool och bastu.

Grevskapen Kerry och Munster

Gå vidare och boka

Stickningsresa i Irland

14 450 SEK inkl flyg

Datum: 19 september 2017


INGÅR I RESAN

 • Flyg t o r Stockholm - Shannon
 • Buss vars chaufför agerar guide, för transfer flygplats och utflykter
 • Fyra nätter på 4* hotell inkl frukost
 • Tre middagar på hotellet exkl dryck
 • En middag med show
 • Utflykter och inträden enligt program
 • Carol Feller deltar två dagar under resan
 • En bok av Carol Feller, samt garn och mönster för sticknings workshops
 • Hotell- och flygskatter
 • Resegaranti ställd till Kammarkollegiet och EU-moms
 • Tillägg för enkelrum 1 300 SEK men möjlighet att boka del i dubbelrum
 • Avdrag för medresenär som inte stickar 1 000 SEK

För bokning, kontakta kundtjänst på tel 08-717 90 70, eller skicka en bokningsförfrågan om den här resan.

Bokningsförfrågan