Stick med Sticka till Edinburgh

Datum: 13-18 mars 2018
Pris 11 500 (10 800 för medlemmar Sticka) SEK
Del i dubbelrum inkl flyg. Representant från Sticka med på resan.

Boka resa

I samarbete med

  • Flyg t/r Stockholm-Edinburgh med SAS
  • Buss för transfer t/r flygplats och utflykt dag 2
  • 5 övernattningar i dubbelrum inkl frukost på hotell
  • 2 middagar och 1 lunch exkl. dryck
  • Utflykt till New Lanark
  • Stadspromenad i Edinburgh
  • Representant från Sticka med under vistelsen
  • Tillägg enkelrum 3 000 SEK
  • Flyg Köpenhamn eller Göteborg på förfrågan, ev tillägg
  • OBS inträde, klasser mm till Edinburgh Yarn Festival inte inkluderat i priset

Dagsprogram

Festligt med garn-festival i Edinburgh

Varför inte följa med på en handarbetsresa till Edinburgh i vår? Bejaka din passion och dela tips och upplevelser med likasinnade under de trevligaste av omständigheter, på resande fot!

Skottland är känt för så mycket, inte minst för fantastisk natur, whisky, män i kiltar, säckpipor och nu även serien Outlander.
Men även produktion av ull och kashmir där man är ett av de marknadsledande länderna i produktion. Flera mässor och festivaler hålls under året på olika håll i landet, med Sticka har vi valt Edinburgh Yarn Festival som varje år lockar fler besökare och kända designers.
(Obs att icke-stickande medresenärer kan få eget separat program på efterfrågan.)

Tisdag

Welcome to Edinburgh!

Flyg med SAS från Stockholm till Edinburgh. Er reseledare från Sticka är med. Transfer till centralt beläget hotell.

Under eftermiddagen gör vi en guidad promenad i centrum längs ”The Royal Mile”.

Senare under veckan kan ett besök hos The Tartan Weaving Mill och Gordon Nicolson Kilt Academy vara intressant för den som vill få veta mer om konsten att tillverka kiltar. Gemensam middag.

Onsdag

Utflykt till New Lanark

Vi gör en utflykt till New Lanark, en vackert restaurerad 1700-talsby som är erkänt av Unesco som kulturminnesmärke. Ta med ditt handarbete under den dryga timmens bussresa!

I New Lanark besöker vi det gamla bomullsspinneriet som blev berömt under början av 1800-talet då Robert Owen var chef. Han hade moderna idéer och avskaffade barnarbete och kroppsaga mm. Mellan 1785-1968 var det ett av världens största spinnerier. 1990 öppnade The New Lanark Visitor Center och vi får se de historiska maskinerna från den brittiska industrirevolutionens era. År 2006 var man det första att få diplom som producent av ”ekologiskt” ull. Vilket går att köpa i butiken bredvid!

Efter en gemensam lunch på The Mill Café fortsätter vi till Netherfield Farm, en mindre familjedriven farm som föder upp alpacka och dvärggetter. Marleen tar emot och berättar om djur och produkter.

Tillbaka till Edinburgh och ledig kväll. Varför inte först mötas upp för att ”sticka och dricka” i hotellbaren? (Knit-Night på festivalen börjar kl.16:00. Om någon har köpt biljetter kan bussen släppa av bokade där. Även torsdag den 15e. Info släpps i början av 2018.)

Torsdag till lördag

Festivaldagar

Dags för Edinburgh Yarn Festival som håller på i dagarna tre. Här finns många olika utställare, små och stora, och garn, garn, garn av alla färger och material!
Schemat för de olika klasserna finns på hemsidan för eventet, http://www.edinyarnfest.com/classes-at-eyf-2018

Inträdet bokas och betalas på egen hand online i början av januari, samtidigt som du bokar de klasser som du vill gå. Du behöver själv boka de klasser du vill gå, det är inte tillåtet att boka åt någon annan. Notera att EYF använder Paypal för betalning, du behöver öppna ett Paypalkonto innan du börjar köpa biljetter. Festivalen håller till på the Corn Exchange utanför centrum. Var och en tar sig dit med kollektivtrafik. Fredag den 16 mars The Big Knitters Party på Edinburgh Yarn Festival. Bokas också separat.

Inget gemensamt program förutom middag lördag kväll.

Söndag

Hemresa

Tidig transfer till flygplatsen för avresa kl.09:35.

Sticka och Go Slow Travel tackar för denna gång och hoppas att minnen och väskor är fulla med nya mönster och inspiration!

Boende

Leonardo Royal Hotel

Detta moderna hotell ligger i centrala Edinburgh, mindre än 500 meter från järnvägsstationen Haymarket. Moderna rum med eget badrum. Det finns en restaurang med bar på hotellet.

De rymliga rummen på Leonardo Hotel Edinburgh City Centre har en platt-TV med satellitkanaler, en arbetsplats, en kaffe- och tekokare samt ett eget badrum.
Gratis wifi och rökfria rum.

Princes Streets butiker och barer samt Princes Street Gardens med det berömda Edinburgh Castle ligger bara 10 minuters promenad från hotellet.

På morgonen serveras lagad skotsk frukost med vegetariska korvar samt ett brett urval av kontinentala alternativ.

Reseledare

Helena Hassinen

Hej!

Jag heter Helena Hassinen och har den äran att få vara din reseledare till Edinburgh! Jag har arbetat som reseledare sedan 1992 och det är en verklig ära att få kombinera det med mitt största intresse; handarbete! Mitt arbetsfält har enbart varit Europa, Norden, Nordafrika och St Petersburg. Ibland har jag svenska grupper och ibland utländska. Det är en glädje att få träffa så många spännande människor.

Vi ska under några intensiva dagar bekanta oss med textilindustri, lokala drycker men främst ska vi vara tre hela, intensiva dagar på Edinburgh Yarn Festival. Jag kommer att orientera dej om var saker finns och vart du kan hämta information. Under hela vår resa, för dina frågor och funderingar, finns jag med!