Stickningsresa med Sticka till Edinburgh

Datum: 19-24 mars 2019
Pris 11 400 (10 900 SEK för medlemmar i Sticka!) SEK
Del i dubbelrum inkl flyg. Representant från Sticka med på resan.

Boka resa

I samarbete med

  • Flyg t/r Stockholm-Edinburgh med SAS
  • Buss för transfer t/r flygplats och utflykt dag 2
  • 5 övernattningar i dubbelrum inkl frukost på hotell
  • 2 middagar och 1 lunch exkl. dryck
  • Utflykt till New Lanark
  • Stadspromenad i Edinburgh
  • Representant från Sticka med under vistelsen
  • Tillägg enkelrum 3 200 SEK
  • Flyg Köpenhamn eller Göteborg på förfrågan, ev tillägg
  • OBS inträde till festival samt klasser kan endast bokas på egen hand

Dagsprogram

Festligt med garn-festival i Edinburgh

Varför inte följa med på en handarbetsresa till Edinburgh i vår? Bejaka din passion och dela tips och upplevelser med likasinnade under de trevligaste av omständigheter, på resande fot!

Skottland är känt för så mycket, inte minst för fantastisk natur, whisky, män i kiltar, säckpipor och nu även serien Outlander.
Men även produktion av ull och kashmir där man är ett av de marknadsledande länderna i produktion. Flera mässor och festivaler hålls under året på olika håll i landet, med Sticka har vi valt Edinburgh Yarn Festival som varje år lockar fler besökare och kända designers.

Tisdag

Welcome to Edinburgh!

Flyg med SAS från Stockholm till Edinburgh. Transfer till centralt beläget hotell.

Under eftermiddagen gör vi en guidad promenad i centrum längs ”The Royal Mile”.

Senare under veckan kan ett besök hos The Tartan Weaving Mill och Gordon Nicolson Kilt Academy vara intressant för den som vill få veta mer om konsten att tillverka kiltar. Gemensam middag.

Onsdag

Utflykt till New Lanark

Vi gör en utflykt till New Lanark, en vackert restaurerad 1700-talsby som är erkänt av Unesco som kulturminnesmärke. Ta med ditt handarbete under den dryga timmens bussresa!

I New Lanark besöker vi det gamla bomullsspinneriet som blev berömt under början av 1800-talet då Robert Owen var chef. Han hade moderna idéer och avskaffade barnarbete och kroppsaga mm. Mellan 1785-1968 var det ett av världens största spinnerier. 1990 öppnade The New Lanark Visitor Center och vi får se de historiska maskinerna från den brittiska industrirevolutionens era. År 2006 var man det första att få diplom som producent av ”ekologiskt” ull. Vilket går att köpa i butiken bredvid!

Efter en gemensam lunch på The Mill Café fortsätter vi till Netherfield Farm, en mindre familjedriven farm som föder upp alpacka och dvärggetter. Marleen tar emot och berättar om djur och produkter.

Tillbaka till Edinburgh och ledig kväll. Varför inte först mötas upp för att ”sticka och dricka” i hotellbaren?

Torsdag till lördag

Festivaldagar

Dags för Edinburgh Yarn Festival som håller på i dagarna tre. Här finns många olika utställare, små och stora, och garn, garn, garn av alla färger och material!
Schemat för de olika klasserna finns på hemsidan för eventet, tyvärr obs att man måste ”hänga på låset” när biljetterna släpps så anmäl dig omgående till nyhetsbrevet på hemsidan.

http://www.edinyarnfest.com

Inträden bokas också och betalas på egen hand online i början av januari. Det är inte tillåtet att boka åt någon annan men du kan köpa två biljetter. Notera att EYF använder Paypal för betalning, du behöver öppna ett Paypalkonto innan du börjar köpa biljetter. Festivalen håller till på the Corn Exchange utanför centrum. Var och en tar sig dit med kollektivtrafik.

Inget gemensamt program förutom middag lördag kväll.

Söndag

Hemresa

Transfer till flygplatsen för hemresa.

Sticka och Go Slow Travel tackar för denna gång och hoppas att minnen och väskor är fulla med nya mönster och inspiration!

Boende

Leonardo Royal Hotel Haymarket

Detta moderna hotell ligger i centrala Edinburgh, mindre än 500 meter från järnvägsstationen Haymarket. Moderna rum med eget badrum. Det finns en restaurang med bar på hotellet.

De rymliga rummen på Leonardo Hotel Edinburgh City Centre har en platt-TV med satellitkanaler, en arbetsplats, en kaffe- och tekokare samt ett eget badrum.
Gratis wifi och rökfria rum.

Princes Streets butiker och barer samt Princes Street Gardens med det berömda Edinburgh Castle ligger bara 10 minuters promenad från hotellet.

På morgonen serveras lagad skotsk frukost med vegetariska korvar samt ett brett urval av kontinentala alternativ.

Reseledare

Eva Kilander

Eva Kilander bor i Halmstad med make och hundar. Har varit med i Sticka i drygt tio år, de senaste 5-6 åren i Stickas styrelse där hon försöker vara med på mässor och  hjälpa till på workshops. På Eva’s resor är stickningen alltid med!

Kerstin Öhman

Kerstin Öhman, norrbottning i förskingringen, kassör i Sticka! sedan 2008 somälskar att sticka.
Hon stickar alltid och har oftast minst en sockstickning på gång. De är så behändiga att ha med sig i handväskan.
Skottland är en favoritplats i Europa näst efter Sverige förstås. Kerstin har tillbringat många höstmånader där varav fyra på Shetland.