Classic Motor i Frankrike och Tyskland

Datum: 11-15 april 2018
Pris 15 400 SEK
Del i dubbelrum inkl flyg. Svensk guide.

Boka resa

I samarbete med

  • Flyg utresa Stockholm-Basel och hem från Frankfurt
  • Buss för transfer flygplats och utflykter
  • 4 övernattningar i dubbelrum inkl frukost på hotell
  • 2 middagar och 2 luncher exkl dryck
  • Vin- och ölprovningar
  • Utflykter och inträden enligt program
  • Svensk reseledare under vistelsen
  • Tillägg enkelrum 1 500 SEK
  • Flyg Köpenhamn och Göteborg på förfrågan, ev tillägg

Dagsprogram

Vackra bilar och god mat i två länder

Resan börjar i den franska regionen Alsace där vi besöker Musée National de l’Automobile i Mulhouse. Bröderna Schlumpf’s bilsamling öppnades som museum 1982 och hyser nu bl a över 100 Bugatti vilket gett smaknamnet ”Bilarnas Louvren”.

Vi besöker också Musée de l’aventure Peugeot, grundat av familjen Peugeot 1988. Den första bilen med deras namn byggdes 1891 så det är över en sekellång historia i form av trampcyklar, bilar, motorcyklar, scooters och mopeder som visas.

Innan vi lämnar Frankrike så smakar vi goda viner när vi reser längs Route de Vin där pittoreska byar kantar vägen. Och vi smakar förstås den berömda Munsterosten.

I Tyskland besöker vi Porsche museum som förutom de klassiska bilarna bjuder på en unik arkitektur i stål, betong och glas. Samt det fina Mercedes-muséet.

Innan vi åker hem hinner vi med ölprovning och Motor och Teknik museet i Sinsheim där man har en utställning på över 300 klassiska bilar.

Onsdag

Bilarnas Louvren i Mulhouse

Välkomna till Basel! Det blir ett ytterst kort besök i Schweiz för så snart alla har fått sitt bagage och samlats så åker vi med vår buss över gränsen och in till Alsace i Frankrike.

Vårt biläventyr börjar med besök på Musée National de l’Automobile i Mulhouse. Bröderna Schlumpf ’s bilsamling öppnades som museum 1982 och hyser nu bl. a över 100 Bugatti varav tre Bugatti Royale! Vidare finns klassiska tävlingsbilar samt en enorm samling bilar från tidigt 1900-tal. Här guidas vi runt bland de fordon som är en stor attraktion för bilentusiaster och som fått smeknamnet ”Bilarnas Louvren”.

Dagen avslutas i Colmar, vackert beläget nedanför bergskedjan Vogesernas sluttningar, där vi tar in på centralt beläget hotell för två nätter. Middag serveras på en restaurang i närheten.

Torsdag

Peugeot museum och fabrik i Sochaux

Idag gör vi en utflykt till Sochaux och Musée de l’aventure Peugeot, grundat av familjen Peugeot 1988. Den första bilen med deras namn byggdes 1891 så det är över en sekellång historia i form av trampcyklar, bilar, motorcyklar, scooters och mopeder som visas. Efter en gemensam lunch fortsätter vi med besök i Peugeots fabrik.

Tillbaka i Colmar gör vi en orienteringspromenad bland korsvirkeshus, blomsterprakt och smala gränder i den välbevarade stadskärnan. Här finns också ett område som kallas ”Lilla Venedig” vid floden La Lauch. Kvällen är ledig för egna promenader.

Fredag

Vin, ost och Bugatti

Nu är det dags att lämna Colmar för att först resa in mot Vogeserna och besöka det område som producerar den berömda Munster-osten. Här stannar vi för att smaka den krämiga, välsmakande och starkt doftande osten.

Vi fortsätter dagen längs den berömda vinvägen, Route des Vins, där pittoreska byar ligger som ett pärlband mellan kuperade vinfält. I Ribeauvillé stannar vi för lunch på egen hand efter en gemensam vinprovning.

Dagen avslutas i Tyskland och Ludwigsburg där vi tar in på hotell för två nätter. Gemensam middag.

Lördag

Mercedes och Porsche i Stuttgart

Vi gör en spännande heldagsutflykt med tyska motorer som dagens tema i Stuttgart. På Mercedes-Benz museum flanerar och beskåda mer än 1 500 fascinerande föremål – allt från världens första bil till de senaste forskningsbilarna. Även själva museet är en sevärdhet i sig. Den moderna arkitekturen bryter med traditionella synsätt och skapar nya rum att upptäcka.

Vi fortsätter sedan till Porsche museum som öppnade år 2009. Förutom en tidsresa genom mer än hundra år omgiven av vackra bilar av ett av världens mest kända sportbilsmärken så är byggnaden i sig en sevärdhet. Materialet är en blandning av stål, betong och glas och är imponerande där den nästan svävar i luften uppburen av fåtalet pelare längs med rulltrapporna.

Vi avslutar dagen med en öl-provning innan vår avskedsmiddag.

Söndag

Motor och Teknikmuseum i Sinsheim

Innan vi åker till flygplatsen i Frankfurt för hemresa så stannar vi för ett besök på Motor och Teknik museet i Sinsheim där man har en utställning på över 300 klassiska bilar. Här finns bl.a. den tyska legendaren Opel Super 6 men också lyxiga Rolls Royce.

Classic Motor och Go Slow Travel tackar för denna gång och hoppas på återseende!

Boende

Hotel Turenne *** i Colmar

Hotel Turenne ligger precis i utkanten av Colmars gamla kvarter och 750 meter från Sankt Martinskyrkan. Rummen har luftkonditionering och gratis WiFi.Alla rum har eget badrum och en platt-TV med satellitkanaler. De flesta av rummen nås med hiss.
Hotellet ligger i närheten av de berömda museerna Unterlinden och Bartholdi samt stadens gågator och affärsområde.

Hotel Nestor*** i Ludwigsburg

Centralt i Ludwigsburg, bara några minuter från Blooming Baroque och Ludwigsburg-palatset. 179 gästrum med minibarer. Kabel-tv, internet/wi-fi erbjuds mot en tilläggsavgift. Privat badrum med badkar/dusch, gratis toalettartiklar och hårtork. På rummet finns skrivbord och mörkläggningsgardiner.

Ciceron och reseledare

Thomas Sjölund

Chefredaktör för tidningen Classic Motor. Passionerad cyklist numera men annars speciellt förtjust i alla vackra motorer!

Annika Swahn

Erfaren reseledare som har bott i Stuttgart men också pratar flytande franska.

Region och karta