Barnbarns-resa till Paris

Datum: 26-28 oktober 2018
Pris 9 700 barn 5-12 år 7 500 SEK
Del i dubbelrum inkl flyg. Svensk reseledare.

Boka resa
  • Flyg t/r Stockholm-Paris
  • Buss för transfer t/r flygplats och utflykt till Giverny
  • 2 övernattningar i dubbelrum inkl frukost på hotell
  • 1 middag och 2 luncher exkl dryck
  • Transporter under stadsrundtur med métro och bateaubus
  • Inträden enligt program
  • Svensk reseledare under vistelsen
  • Tillägg enkelrum 1 500 SEK
  • Flyg Göteborg och Köpenhamn på förfrågan, ev tillägg

Dagsprogram

Paris i Råttatouilles, Linneas, Ballerinan och Uppfinnarens fotspår!

Frankrikes huvudstad Paris behöver ingen närmare presentation. Har man inte varit där själv så har man en tydlig bild från filmernas och böckernas värld. Precis som barnen, och varför inte upptäcka det eviga ljusets stad tillsammans med andra barn?

Aktiviteter är planerade och reseledaren tar hand om det praktiska så välkommen med på en resa som ger er ett gemensamt minne för livet och kanske nya vänner i alla åldrar.

Vi upplever staden i Ballerinan och uppfinnarens, Quasimodos och Råttatouilles fotspår, ja många är de tecknade filmer med Paris i delad huvudroll! Självklart gör vi något stopp för att njuta croissants och macarons som faller både stora och små i smaken. Men vi börjar med en utflykt med tema från boken och filmen ”Linnea i målarens trädgård”.

Torsdag

Utflykt till Giverny med tema Linnea i målarens trädgård

Morgonflyg till Paris. Vi börjar resan med en utflykt direkt från flygplatsen till Giverny för att likt Linnea upptäcka målarens trädgård i det närbelägna Normandie. Efter en gemensam lunch besöker vi Claude Monets vackra trädgård i där vi likt tjuren Ferdinand luuuktar på och njuter av de vackra blommor som konstnären så flitigt avbildade.

Med vår buss återvänder vi till Paris och gör en övergripande stadsrundtur på väg till hotellet för att få en panoramabild av Paris. Champs-Elysée, Triumfbågen, floden Seine. Här ser vi Operan som är målet för Felicia när hon och Victor flyr från barnhemmet i den nya barnfilmen ”Ballerinan och uppfinnaren”.

Kanske blir det tid för en stunds vila innan vi äter middag tillsammans på ett klassiskt Brasserie vilket var gourmetråttan Remys dröm att få göra.

Fredag

Eiffeltornet, Notre Dame och vaxmuseum Grevin

Efter en välbehövlig sovmorgon och frukost på hotellet är det dags att utforska Paris. Idag rör vi oss runt staden under jorden med métro och på floden Seine med båt-buss. Självklart besöker vi Eiffeltornet för de flesta vill nog upp i det gamla järntornet. I filmen Råttatouille satt Remy ofta och tittade längtansfullt ut över staden med Eiffeltornet i bakgrunden.

Om vädret tillåter strosar vi en bit längs floden för i år invigdes Parc Rives de Seine, en drygt två km lång sträcka som nu är en park för alla åldrar med olika möjligheter till aktiviteter. (Vi åker Batobus till Notre Dame.) Den ståtliga katedralen Notre Dame är en spännande byggnad även för barn, allra helst om de har sett Disneys film om den puckelryggige Quasimodo. Vi vuxna tänker snarare på Victor Hugos bok men alla vandrar vi liksom Esmeralda runt och beundrar interiören.

Efter att ha ätit lunch tillsammans beger vi oss till Musée Grevin som är Paris svar på Madame Tussauds i London. Museet har över 300 vaxdockor, historiska personer, kungligheter, politiker, sportstjärnor, musiker, författare, konstnärer. Exempelvis fotbollsstjärnorna Zlatan, Messi, Ronaldo men även Chaplin, Madonna, Kate Perry.

Resten av eftermiddagen och kvällen är lediga för egna promenader. Men självklart kan vi stråla samman med de som önskar gemensam middag.

(Tips på övriga aktiviteter och shopping ges innan avresan.)

Lördag

Hemresa

Efter frukost transfer till flygplatsen och hemresa under förmiddagen.

Au Revoir Paris!

Boende

Centralt hotell i Paris

Novotel Paris Gare de Lyon

Reseledare

Svensk reseledare