7 juni 2017 av Author10

Pärlor i Sydöstra England 2017

Resa i Kent och Sussex med SvD accent den 17 maj

Vi började med Hever Castle där William Waldorf Astors fantastiska italienska antika skulptursamling gjorde sig bra ihop med de gula engelska rosorna. Till skillnad från våra svenska hade ju dessa redan slagit ut.

Gott smakade Ann Boleyn High Tea, likaså Pimm’s cocktail före kvällens middag på Cooden Beach Hotel. Havsutsikt kunde njutas och abborren som nyss simmat i engelska kanalen smakade utmärkt.

Resa i England

Hotellets läge vid havet hade kunnat locka till morgondopp men klokt nog avstod alla då starka strömmar kunde ha lett till alltför spännande avvikelse av programmet.

Istället gjordes ett besök i Battle där det berömda Slaget vid Hastings stod. För 950 år sedan besegrade Vilhelm Erövraren och hans trupper till slut Harold Goodwinson. Men av det blodiga slagfältet märkte vi inget.

Slaget vid Hastings

Dagen fortsatte med ett besök i den förtrollande trädgården Sissinghurst Castle Garden i Cranbrook som skapades av författarinnan Vita Sackville-West och Sir Harold Nicolson. Den drömska, romantiska blomsterprakten i White Garden blev mångas favorit.

Sissinghurst garden Resa i England

På vingården Chapel Down tog vi skydd undan dropparna från skyn och ägnade oss istället åt att prova dropparna i glasen. Sex olika sorter, allt ifrån mousserande till vitt, rosé och rött.

Resa England

Vi tog en tur till längs kusten och njöt tjusig utsikt från Beachy Head. Vita klippor och branta stup, lockelsen att få fina foton blev nästan lite farlig…

Vid konstnärshemmet blev vi mottagna av sprudlande Camilla i kortärmad klänning trots tunga skyar, idag väntades inte bara vi utan också många andra besökare till första dagen av Charleston festivalen med litteratursamtal, seminarier och mycket annat på programmet. Vi fick eminenta visningar och sen var vi många som besökte stiftelsens gåvoshop, viktigt att stötta! Vi lärde oss allt om hur Vanessa, Duncan, Clive och de andra i Bloomsbury-gruppens levt i huset under många år. Lycka, tragik och stor konst, de här väggarna kunde verkligen tala.

Vita klippor i England 

Strax utanför byn Alfriston serverades lunch i samband med en vinprovning på The Wine Center. Lunchen på The Wine Centre drog ut lite på tiden, Brian hade så mycket att delge oss om Englands månghundraåriga vinproduktion, var det kanske inte tom så att ”redan FÖRE romarna”?? Uppskattat med mycket goda engelska viner och mat blev det iallafall.

Resa sydöstra England

I Brighton gick promenaden genom de slingrande gränder med anor från 1600-talet som kallas The Lanes till The Royal Pavilion. Här levde den vidlyftige prinsen av Wales, sedermera Georg IV, ett utsvävande liv.

Tre festivaler pågick samtidigt i Brighton så inte bara vi i gränderna och på gatorna när Angela och Cath visade oss sina smultronställen med goda smakprov för våra gommar, härligt folkliv och härligt väder i ”London by the Sea”.

Mat i Brighton

Avskedsmiddag serverades i ”Chambre Separée” på anrika Hotel du Vin ett kort promenad på strandpromenaden bort. Tack för fina tal, och som vanligt var stämningen på topp.

Som avslutning på våra dagar besökte vi Denbies, och under rundturen med Steven fick vi också beundra vingården från ovan. Med ett glas av bästa British Fizz utanför Curbitts forna herrgård blev det dags att le ikapp i solen framför fotografen. Vilken avslutning!

”For good fizz you need an awful climate – Welcome to England” Minns att jag citerade Ian Kellet, engelsk vinodlare.

 

Time to say Goodbye, dear friends!

Hoppas vi alla ses ännu en gång, varför inte redan i september, i den vackra Loiredalen med franska viner i glasen?

Vin och matresa England

Tack från Suzanne och Go Slow Travel.

 

 

Skriv en kommentar


lnga kommentarer

Våra ciceroner

Go Slow Travel jobbar med flera välrenommerade ciceroner, var och en expert inom sitt område med breda kunskaper om mat och vin samt regionens traditioner och kultur. Läs deras reseskildringar, få tips om mat, dryck och hur man lever det goda livet.

Lena Pålsson

8 juni 2017

Mille Miglia, resa med Classic Motor 2017

Klassiska motorer, mat och vackra bi ...

Suzanne Skillemar

7 juni 2017

Pärlor i Sydöstra England 2017

Resa i Kent och Sussex med SvD accen ...

Suzanne Skillemar

24 maj 2017

Resa Normandie maj 2017

En gastronomisk resa i impressionist ...

Suzanne Skillemar

17 maj 2017

Sydöstra England april 2017

Resa i Kent och Sussex med SvD accen ...