Visit Stockholm

Besök i Stockholm

Besök Sveriges vackra huvudstad med Go Slow Travel. I samarbete med auktoriserade Stockholmsguider arrangerar vi klassiska stadsrundturer med besök på populära museer som Vasa, Vikingaliv, Skansen, Nationalmuseum, Abba the Museum, Spritmuseum m m. Men också med speciella teman med fokus på en speciell personlighet, en bok, mat eller dryck. Takvandring, gatukonstvandring, litterär vandring, ja, möjligheterna är många!

Exempel på en klassisk stadsrundtur. Vi besöker ett av Stockholms landmärken, Stadshuset för att beundra Gyllene Salen och Blå Hallen där Nobelbanketten hålls varje år. Vi promenerar i Gamla Stan, Stockholms äldsta stadsdel som är en av världens mest välbevarade stadskärnor. Smala gränder kantas av gula hus som ger en känsla av värme och med toner av historiens vingslag. Vi njuter av panoramat över staden från Fjällgatan, åker runt i det sköna gröna Djurgården och ser ambassaderna i Diplomatstaden. Utsikten från Västerbron som förknippar två av stadens största öar Södermalm och Kungsholmen är överväldigande och Mälarens glittrande vatten trafikeras av både klassiska båtar och kanoter.

Utflykter med guide kan arrangeras till Sigtuna, Drottningholm, Gripsholm, Ulriksdals eller Skoklosters slott. För den speciellt konstintresserade åker vi till Artipelag eller Millesgården. Vill du veta mer om vikingar så åker vi till Birka.

Visit Stockholm

Contact us for excursions and sightseeings in and around the beautiful capital of Sweden!