15 november 2013 av Lena Pålsson

Klokt motto med snigelns tecken – Slow Food

Gott – för att mat och dryck ska njutas, inte bara vara ett sätt att snabbt få näring.
Rent – för att mat och dryck inte ska innehålla bekämpningsmedel eller andra hälsofarliga ämnen och för att produktionen inte får skada miljön.
Rättvist – för att bra mat är en rättighet även för den som har mindre i plånboken och för att de som produce­rar mat och dryck ska ha drägliga arbets- och livs­villkor.

Slow Food verkar för ekologisk produktion, bevarandet av lokala och regionala mat­kulturer och utvecklingen av ett jordbruk som varken utarmar jorden eller människorna som brukar den.

Vi arbetar för att bevara utrotningshotade smaker, maträtter och kulturväxter. Vi är emot den likriktning och utarmning av matkulturen som många multinationella mat- och restaurangkedjor står för.

Slow Food–rörelsen etablerades i Sverige 1991.

 

Skriv en kommentar


lnga kommentarer

Våra ciceroner

Go Slow Travel jobbar med flera välrenommerade ciceroner, var och en expert inom sitt område med breda kunskaper om mat och vin samt regionens traditioner och kultur. Läs deras reseskildringar, få tips om mat, dryck och hur man lever det goda livet.

Lena Pålsson

8 juni 2017

Mille Miglia, resa med Classic Motor 2017

Klassiska motorer, mat och vackra bi ...

Suzanne Skillemar

7 juni 2017

Pärlor i Sydöstra England 2017

Resa i Kent och Sussex med SvD accen ...

Suzanne Skillemar

24 maj 2017

Resa Normandie maj 2017

En gastronomisk resa i impressionist ...

Suzanne Skillemar

17 maj 2017

Sydöstra England april 2017

Resa i Kent och Sussex med SvD accen ...